Wat is PRP

De afkorting PRP staat voor Platelet Rich Plasma. Dit plasma is bloedplaatjes rijk. In dit plasma bevinden zich groeifactoren en deze kunnen je haargroei stimuleren, maar ook kunnen zij je huidconditie verbeteren.

PRP voor je haren

Steeds meer mensen maken de keuze voor een PRP behandeling voor hun haren. Het doel van de behandeling is het stimuleren van de haargroei. Het kan zijn dat jij hier ook voor wilt kiezen omdat je haardos ineens veel dunner wordt. Dit kun jij als erg vervelend ervaren en dat is het ook! Er zijn zelfs mensen die er depressief van worden, omdat ze ineens last krijgen van haaruitval. Gelukkig kun jij er nu wat aan laten doen en kiezen voor een PRP behandeling.

Als je te maken hebt met haaruitval, dan is het niet altijd duidelijk waar dat het vandaan komt. Het kan met ouder worden te maken hebben, met medicatiegebruik, met ziekte of het kan een andere oorzaak hebben. Het voordeel wat jij nu hebt is dat er wel een behandeling voor is gevonden, dit is uit diverse onderzoeken gebleken. Een PRP behandeling is effectief en ook zeer doeltreffend wanneer dat er sprake is van haaruitval.

Een PRP behandeling voor je haar is ook de meest natuurlijke behandeling. Hoe werkt dat precies?

Dit leggen we graag aan je uit. In je bloedplasma bevinden zich diverse soorten groeifactoren en deze zullen het herstel van haarzakjes stimuleren. Er worden injecties geplaatst in je hoofdhuid en zo worden de groeifactoren dan ook toegediend. Waarom wordt dit gedaan? Omdat hierdoor verouderingsprocessen vertraagd kunnen worden. Het gevolg is dat de bloedtoevoer rond een haarzakje toe gaat nemen en dan wordt de groei weer gestimuleerd van de haarfollikelcellen.

Het bloed bij mannen en vrouwen bestaat voor 55% uit plasma (dit noemen we ook wel het waterige gedeelte) en voor de overige 45% bestaat het uit bloedcellen. Je zou de bloedcellen onder kunnen verdelen in een aantal groepen, dit zijn de rode bloedcellen (ook wel erythrocyten genoemd), witte bloedcellen (ook wel bekend als leukocyten) en de bloedplaatjes (ook wel trombocyten genoemd). De functie van de bloedplaatjes is dat zij zorgen voor de stolling van het bloed na een verwonding bijvoorbeeld. Maar wist je dat er in bloedplaatjes proteïnen (groeifactoren) zitten? Deze hebben we ook weer nodig voor het genezen van ons weefsel.

Behandeling

Als je te maken hebt met haarverlies, dan wil je daar graag zo snel als mogelijk wat aan laten doen. Dit kan door voor de PRP behandeling te kiezen. Het is namelijk een snelle procedure en deze bestaat voor 100% uit lichaamseigen stoffen en het is ook goed te verdragen.

Voordat je een PRP behandeling voor je haar uit laat voeren, is het prettig om te weten hoe dat het in zijn werk gaat, dit leggen we je daarom uit:

  • Om te beginnen zal een arts eerst bloed bij je afnemen, dit is ongeveer 10 ml. Dit bloed wordt afgenomen met de reden om de bloedplaatjes (ook wel trombocyten genoemd) te kunnen isoleren. Er wordt dan een speciaal systeem ingezet om dat uit te voeren.
  • De arts gaat het vervolgens injecteren op je behandelplek, dit kan de hoofdhuid zijn en dan op de haarlijn. Dit wordt gedaan om het lichaamseigen herstelproces te kunnen stimuleren.
  • Doordat er groeifactoren aanwezig zijn in de bloedplaatjes, zullen deze de groeifase van haarfollikels weer stimuleren. Onze bloedplaatjes kunnen wonden sluiten, de wondgenezing bevorderen en ze kunnen dus ook zorgen voor het herstel en de stofwisseling van onze cellen.

Het is fijn om vooraf te weten hoelang dat een PRP behandeling ongeveer in beslag neemt. Gemiddeld genomen duurt het ongeveer dertig minuten. Er is nauwelijks sprake van een bloeding, want er worden erg dunne naaldjes gebruikt. Het is dan ook een veilige procedure omdat er lichaamseigen stoffen worden gebruikt.

 

Het advies is om meerdere PRP behandelingen uit te laten voeren. Eén behandeling is vaak niet genoeg om je doel te bereiken en dat is natuurlijk zonde. Samen stellen wij met u een plan op. Na ongeveer 5 a 6 maanden  maanden zal het eerste resultaat zichtbaar zijn. (verschilt per persoon) Je wil natuurlijk dat de behandeling effectief blijft en daarom is het advies ook om ieder half jaar te kiezen voor een onderhoudsbehandeling.

Video afspelen