FAQ

Veelgestelde vragen over PRP-haarbehandelingen

Veelgestelde vragen

  • Er wordt 15 tot 20 ml bloed bij u afgenomen en in een speciaal PRP-buisje gedaan. 
  • Het buisje bloed wordt in een centrifuge geplaatst. In een snelle run van 5-15 minuten (afhankelijk van het apparaat) wordt het bloed in de buis verdeeld in drie lagen: plasma, witte bloedcellen met bloedplaatjes en rode bloedcellen.
  • De specialist verzamelt de bovenste laag – het plasma – in een spuit.
  • De hoofdhuid wordt gereinigd en klaargemaakt voor de behandeling.
  • Met een micronaald word het problematische huidgebied behandeld en geïnjecteerd met plasma.
  • U kunt na uw PRP behandeling direct bijna alles doen wat u gewend bent. Soms kan de hoofdhuid even rood zijn, maar dit is niets om u zorgen over te maken. We raden u aan om de eerste 24 uur na de behandeling geen sauna te nemen en geen agressieve chemische kleuring of permanentvloeistof te gebruiken op het haar. 
  • De meeste mensen kunnen zonder problemen een PRP-behandeling ondergaan, maar er zijn situaties waarin deze behandeling minder geschikt is. Dat kan bijvoorbeeld het geval zijn wanneer u lijdt aan een bloed-of bloedplaatjesstoornis, chronische leveraandoening, wanneer u een infectie heeft of bij sommige hart- en vaatziekten. Uw haarconsulent van PRP Clinic bespreekt met u of een PRP-behandeling bij u mogelijk is. 
  • Na de PRP-behandeling gaan de groeifactoren uit de bloedplaatjes hun werk doen, dit proces gaat 4-8 weken door. Geadviseerd wordt 3 behandelingen te ondergaan met steeds 4-6 weken tussen elke behandeling. Om het effect te behouden kan daarna eens in het kwartaal of half jaar een losse behandeling gedaan worden. Een enkele behandeling is niet effectief helaas.
  • Jazeker. De voordelen van het gebruik van PRP om haargenezing en haargroei na haartransplantatie te bevorderen, richten zich op drie functionele toepassingen: het behouden en vergroten van de levensvatbaarheid van haarzakjes tijdens en na haartransplantatie. Bevorderen en verbeteren van het herstel van weefsel en genezingsproces na haartransplantatie. 
 
 

Ja, PRP kan worden gecombineerd met andere haarbehandelingen zoals microneedling, lasertherapie, of medicatie zoals minoxidil of finasteride voor betere resultaten.

In tegenstelling tot medicatie of transplantaties is PRP een natuurlijke behandeling waarbij je eigen bloed wordt gebruikt. Het richt zich op het stimuleren van de natuurlijke hergroei van haar en heeft minimale bijwerkingen.

PRP is een niet-invasieve behandeling die de natuurlijke haargroei stimuleert, terwijl een haartransplantatie een chirurgische ingreep is waarbij haarzakjes worden verplaatst naar kale gebieden.